Rady a tipy

Buďte EKO a kolobežkujte

V dobe keď znečistenie našej planéty dosahuje alarmujúce hodnoty je vhodné, prispieť svojou troškou a žiť ekologickejšie. Exituje mnoho možností ako na to, a mi si opíšeme niektoré z nich.

Jedlo

Najväčším ekologickým problémom, v tejto oblasti, je balenia potravín do plastových obalov, ktoré po vyhodení a následným spracovaním odpadovou spoločnosťou, znečisťujú ovzdušie a proces ich rozkladu je jeden z najdlhších z radu všetkých materiálov.

Čo teda robiť aby sme sa vyhli nadbytočnému užívanie a vyhadzovaniu plastových obalov a čo je to zero waste obchod?
Zero waste ochod– pomenovanie pre predajňu, v súčasnej dobe ide najmä o potraviny, ktorá ponúka svoje produkty nebalené. Vy tak si tak môžete vybrať všetky ingrediencie na nedeľný obed a nabrať si ich do vlastnej nádoby. Spomínané prevádzky ponúkajú rôzne látkové či papierové vrecúška k zakúpeniu.
Napriek tomu že Slovensko nie je jedna z najvyvinutejších krajín v oblasti „zero waste“ obchodov, aj my máme k dispozícii niekoľko z nich, tak neváhajte a nakupujte ekologicky.

Doprava

To že výfukové plyny spôsobujú výrazné znečistenie všetci vieme, skúsme ich teda vymeniť za prostriedky verejnej dopravy alebo iné, nemotorové prostriedky. Zdravou a zábavnou alternatívou môžu byť napríklad kolobežky, na dlhšie vzdialenosti sú ideálnou voľbou elektrokolobežky.

Kolobežka je vhodná na prepravu po meste a udržuje vás v kondícii. Vhodnou voľbou môže byť napríklad Xiaomi kolobežka, ktorá je vyhotovená z kvalitných materiálov a tak vydrží celé veky 🙂

Bývanie

V oblasti bývania alebo domácnosti existuje niekoľko jednoduchých rád, ktorých dodržiavaním môžete výrazne znížiť svoje náklady ale aj ekologický dopad na planétu.
Napríklad vypínanie vody počas umývania zubov a jej opätovné zapnutie až keď je to nutné, vám môže ušetriť stovky eur ročne.
Tak používanie úspornej žiarovky či vypínanie nepoužívaných spotrebičov zo zásuvky môže výrazne pomôcť, nie len, rodinnému rozpočtu.

admin

Nedávne príspevky

Viete, čo sú ETF fondy a prečo sa môže oplatiť do nich investovať?

Veľa ľudí rozmýšľa, akým spôsobom si môže zarobiť. V dnešnej dobe je populárne práve investovanie,…

5 dní pred

Rekonštrukcia strechy: Spočítajte si všetky náklady, ktoré rozhodnú o konečnej cene.

Výmena strechy sa radí medzi tie projekty, z ktorých majú majitelia domov najväčšie obavy. Je…

5 dní pred

Oplatí sa podnikať? Pre a proti podnikaniu

Podnikanie je činnosť, ktorá spočíva vo vytváraní, prevádzkovaní a rozvíjaní vlastnej firmy alebo organizácie. Podnikanie…

1 týždeň pred

Ako sa stať odborníkom v oblasti riadenia ľudských zdrojov?

Schopnosť efektívne motivovať zamestnancov môže tvoriť rozdiel medzi priemerným a vynikajúcim podnikom. Ak hľadáte cestu,…

1 mesiac pred

Koľko stojí registrácia ochrannej známky?

Ochranná známka je nadčasovým nástrojom pre ochranu vašej značky a je základným pilierom ochrany duševného vlastníctva,…

1 mesiac pred

Investície do chrupu: na koľko vás jednotlivé kroky v roku 2024 prídu?

Koľko stoja nové zuby? To je azda najčastejšia otázka ľudí, ktorí majú s nimi problémy.…

1 mesiac pred